Hakkımızda

Foldan Tavukçuluk İnş. Tic. Ltd. Şti. 2008 yılında yumurta tedarik zincirinin her aşamasında yüksek kalitede hizmet vermek amacıyla kurulmuştur.

Faaliyetlerini sürdürdüğü yıllar içerisinde tesislerinde otomasyon sistemleri ile yüksek standartlarda üretim gerçekleştirmekte olan Foldan Tavukçuluk, öncelikle biyogüvenlik alanında yatırımları ile tüm tesislerinde gıda kodeksine uygun, hijyenik koşullarda üretim yapmaktadır.

Foldan Tavukçuluk, Bursa ilinin Mudanya ilçesinde;

– 97800 m² arazi üzerinde damızlık yumurta üretimi,

– 45000m² arazi üzerinde yarka yetiştirme tesisi ile hizmet vermektedir.

Sektöründe öncü Foldan Tavukçuluk, Hançerli’de bulunan damızlık yumurta üretim tesisini Big Dutchman teknolojisiyle donatmış olup güneş panelleriyle de yenilenebilir enerji kaynağı kullanarak bir ilke imza atmıştır.

Damızlık yumurta ihracatında önemli rol oynayan Foldan Tavukçuluk yılların verdiği deneyimle müşteri memnuniyetini esas alarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir.

Misyon, Vizyon ve Politikalarımız

Vizyonumuz

Kaliteli ve sağlıklı ürünler ile dünya tavukçuluk sektöründe; güvenilir, kendini sürekli geliştiren lider bir kuruluş olmaktır.

Misyonumuz

Tüm üretim süreçlerimizde sıfır hata kavramını prensip ediniyor şirket içi etkin iletişim ve takım çalışmasını güçlendirerek çalışanlarımızın iş başı eğitimlerine önem veriyoruz.

Hayvan Sağlığı Politikamız

Güncel biyogüvenlik uygulamaları çerçevesinde, koruyucu hekimlik prensiplerine bağlı kalarak mevzuata uygun sağlık uygulamalarını içermektedir. Bu politikanın gerekçesi yumurta üretiminde çiftlik hayvanlarının sağlığını güvence altına almaktır.

Biyogüvenlik

Tesislerimizi hastalıklardan uzak tutabilmek için;

-Araç ve ekipman giriş çıkışlarının kontrol edilmesi ve dezenfekte edilerek girişinin sağlanması,

-Çiftlik giriş çıkışlarında duş alınarak kıyafet değişiminin yapılması ve el ayak dezenfektanları kullanılması,

-Kümes girişlerindeki temiz bölge kirli bölge ayrımına ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması,

-Ziyaretçi girişlerinin kayıt altına alınması ve sınırlandırılması.

Hayvan Sağlığı

Sürülerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için stres faktörleri minimize edilerek optimum ısı, ışık ve havalandırma koşulları sağlanır. Damızlık, yetiştirme ve üretim tesislerinde, sürülerin günlük olarak performans değerlendirmeleri, yem ve su tüketimlerinin takibi yapılır ve kayıt altına alınır.

Besleme

Hayvanların ihtiyaçları doğrultusunda beslenme programları hazırlanır. Yem üretiminde kullanılan hammaddeler ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.

İçme Suyu Kalitesi

İçme sularının düzenli olarak kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılarak, sürülerin sağlıklı su tüketmeleri sağlanır.

Sertifikalarımız